Account gehackt

HotmailWanneer je Hotmail account is overgenomen/gehackt door iemand anders, dan probeert iemand via jouw account je persoonlijke gegevens te achterhalen en/of spam te versturen.

Hoe weet je of er is ingebroken op jouw account?

Wanneer je account is gehackt dan kan het voorkomen dat jouw contactpersonen rare berichten ontvangen van jou die jij niet zelf hebt verstuurd. Het kan ook gebeuren dat je op MSN zit en ineens de melding krijgt dat je bent aangemeld op een andere locatie. In het ergste geval is je wachtwoord gewijzigd en kun je niet meer inloggen met je eigen gegevens.

Wachtwoord wijzigen

Zodra je het vermoeden hebt dat anderen in kunnen loggen in jouw Hotmail account kun je het beste zo snel mogelijk je wachtwoord wijzigen. Hoe dit moet lees je in het artikel Hotmail wachtwoord wijzigen. Verder is het raadzaam om je computer te scannen op virussen en spyware. Mocht er schadelijke software op je computer aangetroffen worden, dan kun je na het verwijderen van deze software het beste je Hotmail wachtwoord nogmaals wijzigen.

Voorkomen dat je Hotmail account wordt gehackt

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je Hotmail account wordt gehackt:

 • Gebruik een veilig wachtwoord. Je eigen voornaam of achternaam, “wachtwoord” of “123456” zijn geen veilige wachtwoorden. Je wachtwoord moet niet makkelijk te raden zijn.
 • Lees je je mail op een openbare computer (school) of bij anderen thuis? Zorg er dan voor dat bij het inloggen het wachtwoord niet wordt opgeslagen.
 • Log altijd uit na het checken van je e-mail.
 • Vul je gegevens alléén in op de website van Hotmail zelf. Er zijn een aantal prijzensites of blockcheckersites die om je gegevens vragen om er vervolgens misbruik van te maken.
 • Gebruik een geheime vraag waar vrienden of bekenden het antwoord niet op weten.
 • Installeer een virusscanner op je computer.

Nog vragen?

Stel ze hieronder en ik zal kijken wat ik voor je kan doen!

Reacties

 1. Ik ben radeloos, onze email is gehackt en geblokkeerd, maar gebruiken deze nu al 15 jaar en alles inclusief foto’s van onze kindjes en alle overig mail hebben wij via deze gedaan. Ondanks dat ik echt alle informatie door heb gegeven willen jullie deze niet deblokkeren……. Help me alstjeblieft!!!!

 2. caroline kurstjens zegt:

  Goedemorgen,

  Helaas kreeg ik begin deze week de melding dat mijn hotmail account is gehacked. Aangezien ik met een verhuizing bezig ben, en (bijna) alle annuleringen bevestigd krijg via dit mailadres zou ik jullie willen vragen om eenmalig mijn account te openen zodat ik weet van welke firma ik de annuleringen binnen heb.
  Ik heb reeds via een formulier mijn gegevens ingevuld zodat gecontroleerd wordt of dit daadwerkelijk mijn account is.
  mijn mailadres bij hotmail is:
  ** verwijderd

  Graag spoedig reactie, want emailadres wijzingen bij de verschillende firma’s lukt niet aangezien ze de code naar het oude mailadres sturen!!!

  kortom…een onhandige situatie waarin ik nu ineens verzeild ben geraakt doordat een klojo mijn account heeft proberen te hacken!

  alvast bedankt voor de genomen moeite,

  met vriendelijke groet,

  Caroline Kurstjens
  ** verwijderd

  • Helaas kan ik je account niet openen. Ik werk zelf niet bij Hotmail, maar probeer via deze website mensen te helpen die problemen hebben met Hotmail.

   Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met Hotmail zelf. Zij hebben toegang tot jouw gegevens en kunnen dus ook controleren of de door jou opgegeven gegevens juist zijn.

   De e-mail adressen uit je bericht heb ik verwijderd omdat je anders het risico loopt spam te ontvangen.

 3. Ik heb helaas ook problemen dat iemand mijn account gebruikt van hotmail. Maar ik krijg hem niet gedeblokkeerd.

  Wie kan mij helpen???

 4. heb het zelfde probleem heb alles ingevuld te weining gegevens zeggen dan ja ja het zal wel maar ik blijf met het probleem zitten

 5. AYHAN SOGUT zegt:

  hoi we zijn deze jaar met vakantie geweest met mijn vrouw en zoon later bleek dat ze ons facebook hebben gehackt kost wat kost wilen wij het terug al onze familie fotos staan er nog op en blijkbaar krijgen onze vrienden rare opmerkingen vanuit ons facebook

 6. Hoi,

  Mijn e-mail is door iemand anders in gebruik, terwijl ik niet te makkelijk wachtwoord heb. Hoe kan ik die terug krijgen??

 7. sanjana zegt:

  Iemand heeft mijn gehacht

 8. Mijn hotmail account is gehacked door mijn ex man
  Ook heb ik geen toegaang meer via de beveiligingscode en kan ik het zelf niet herstellen, omdat het telefoonnr in bezit is bij mijn ex man.
  Ik wil heel graag mijn account blokkeren, aangezien hij nu over vertrouwelijke informatie van mij kan inzien en nieuwe informatie kan ontvangen.
  Graag uw hulp.

Laat wat van je horen

*