Account tijdelijk geblokkeerd

hotmailKrijg je bij het verzenden van e-mail deze melding?

Controleer je account. Er is ongebruikelijke activiteit waargenomen in je Outlook-account. Uit veiligheidsoverwegingen is je account tijdelijk geblokkeerd..

Dan is jouw Hotmail account tijdelijk geblokkeerd. Hotmail blokkeert je account wanneer er zogenaamde “ongebruikelijke activiteiten” op hebben plaatsgevonden. Je kunt hierbij denken aan het verzenden van ongewenste e-mails door jou naar anderen. Wanneer anderen jouw e-mail als ongewenst markeren kan jouw account door Hotmail automatisch worden geblokkeerd.

Oorzaken van de blokkade

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor het blokkeren van je account. Zoals hierboven aangegeven gaat het meestal om het versturen van ongewenste mails. Ga na of je de afgelopen tijd één van de volgende dingen hebt gedaan:

 • Grappen doorgestuurd (filmpjes) naar veel mensen of naar mensen die daar niet op zitten te wachten
 • Een uitnodiging/e-mail verstuurd naar veel mensen tegelijk
 • Nieuwsbrief of advertentie verzonden naar mailinglijst

Oplossing

Je kunt de blokkade van je account opheffen met behulp van je mobiele telefoon. Je ontvangt dan per sms een code waarmee je de blokkade van je Hotmail account kunt opheffen. Je kunt je telefoonnummer hier invoeren. Het kan even duren voordat je de code op je telefoon ontvangt. Reken op een wachttijd van ongeveer 15 minuten.

Wanneer bovenstaande niet helpt is het ook mogelijk om rechtstreeks contact op te nemen met de Support afdeling van Hotmail. Daarvoor kun je dit formulier gebruiken.

Blokkade in de toekomst voorkomen

Let goed op wanneer je aan meerdere mensen tegelijk een mail wilt versturen. Zorg dat je berichten alleen verzonden wordt aan mensen die deze ook daadwerkelijk willen ontvangen.

Heb je nog vragen?

Laat het dan hieronder weten en ik zal kijken wat ik voor je kan doen!

Reacties

 1. souhail zegt:

  ik heb geen smsje ontvangen, het zou kunnen dat dat k een oude nummer heb gegeven toendertjd k zou julle hulp zeer waarderen.
  alvast bedankt

  • Karin zegt:

   Wanneer je geen sms ontvangt van Hotmail omdat je destijds een ander nummer hebt opgegeven dan kun je contact opnemen met Hotmail via het formulier dat in het artikel hierboven wordt genoemd (onder het kopje Oplossing). Succes!

 2. Kjenta zegt:

  Ik heb niks verkeerd gedaan en ze blokkeren gewoon mijn e-mailadres. En ik kan niet eens kiezen naar wie ik de code zend hoe kan ik dat dan opheffen.

  Alvast bedankt

 3. Wendy zegt:

  Er staat ‘tijdelijk’ geblokkeerd. Hoe lang is tijdelijk? Een dag, een week, een maand of een jaar.

 4. Mijn account is tijdelijk geblokkeerd door het verzenden van spam. Echter, dit heb ik zelf niet gedaan. Ik kan helemaal niet meer inloggen, dus dat wil zeggen dat ik én geen telefoonnummer aan ‘apparaten’ kan toevoegen, én niet kan kiezen uit emailadressen waarnaar de email wordt verstuurd. Voor mij is het noodzakelijk mijn emailadres in gebruik te hebben i.v.m. school en werk. Ik heb hierboven het formulier ingevuld. Zijn er nog andere manieren waarop ik zo snel mogelijk mijn eigen emailadres kan gebruiken??

  • Helaas, wanneer je Hotmail account geblokkeerd is dan is het in dit artikel beschreven stappenplan de enige manier om de blokkade van je e-mail adres op te heffen.

 5. koala zegt:

  Hallo, hoelang duurd het voordat een account blokkering opgeheven word? ik zit nu 3 dagen zonder mail, en dat is niet goed ivm werk/prive. ik kan me niet heugen dat ik ooit SPAM ofzo naar mensen stuurde ofzo… Help me astublieft ik moet weer op mijn mail heb al formulier ingevuld en wachtwoord veranderd maar helpt niks..

  • Voor zover mij bekend reageert Hotmail over het algemeen binnen een week. Mocht je daarna nog niks gehoord hebben dan zou ik het formulier nogmaals invullen en hierop aangeven wanneer je al eerder hebt gemaild.

 6. JEANIQUE zegt:

  ik WIL dat jullie ALLA MINUTE mijn blokkering OPHEFFEN.

  • Helaas kan ik de blokkering niet voor je opheffen, dat zul je zelf moeten doen. Ik werk niet voor Hotmail maar probeer via deze site mensen te helpen die problemen ondervinden met hun account.

   Heb je de stappen die in het artikel genoemd worden al uitgevoerd?

 7. a.opgenort zegt:

  kon niet meer op mijn msn komen snap er niks vanheeft het althijd gedaan is nu geblokkert mijn telefoon nummer is0642553966 ik hoop dat ik reachtie krijg wat het is groetjes

  • Probeer of je wel in je e-mail kunt komen via de website van Hotmail. Wanneer dat wel lukt dan raad ik aan om MSN opnieuw te installeren.

 8. Tom zegt: zegt:

  Account geblokkeerd door Microsoft. twee keer over alle vragen beantwoord, middels resultaat dat ons account geblokkeerd blijft.
  Wat geeft microsoft het recht om onze vragen die wij ingevuld hebben als onjuist te beschouwen.
  SHIT SHIT SHIT

 9. Mijn hotmail is ook sedert deze week geblokeerd en ik wil die ook deblokeren en ik kom ook op de zelfde pagina’s terecht ofwel gsm nr ofwel tydelijk geblokeerd wat nu?

 10. Mijn account is ook geblokkeerd doordat ik te vaak het verkeerde wachtwoord heb geprobeerd. Ik was mijn wachtwoord namelijk vergeten, nu heb ik dit formulier ingevuld en hoop hier zo snel mogelijk iets van te horen. Wat nou als het advies in die mail niet werkt? ik ontvang namelijk mail van school, werk, familie, vrienden. Dit komt heel slecht uit…. HELP AUB!

 11. hallo allemaal

  wie kan mij helpen om hotmail account blokkering opheffen
  zo ja hoe dan
  hoe moet ik doen
  en welke website
  ik kan ook bijvoorbeeld geen code sturen naar mobiel
  groetjes dennis

 12. Hallo, mijn msn account schijnt (tijdelijk) geblokkeerd te zijn of in gebruik van een hacker.. Als ik op het vet gedrukte woordje van deze tekst HIER druk om een code te kunnen ontvangen op mijn gsm dan krijg ik een blanco pagina van microsoft. Ook als ik naar account gehackt toe ga, dan is die betreffende pagina leeg. Ik heb het tevens via google geprobeerd, alles met hetzelfde resultaat. Net als ik probeer op te starten met messenger, dan krijg ik code: 800488fe. Dit heb ik even goed ingevuld en opgezocht en overal krijg ik dezelfde lege pagina te zien!!!

 13. Bovendien verstuur ik helemaal geen groep emails, spamm ofzoiets dergelijks, daar ben ik totaal geen voorstander van..

 14. remogino zegt:

  hoi
  ook mijn email geblokkeerd.ik heb alles al geprobeerd.geen reactie

  is er geen tel nr waar ik naar kan bellen.

  begrijpen ze daar niet hoe belangrijk email is……bah bah

  door deze blokkade kan ik geen betalingen doen.
  ik kom in problemen en kan niet zeggen :oh email was geblokkeerd

  het is krankzinnig voor worden dat ik nu vragen moet beantwoorden die ik 10 jaar geleden heb ingevuld.toen heb ik mijn email aangemaakt.

  tel nr weet ik niet meer

 15. Wrm is mijn e-mail blokeerd

 16. Truus Cohnen zegt:

  Hoi
  Mijn Hotmail is gisteren geblokkeerd, heb vandaag een e-mail adres aangemaakt en als ik nu wil inloggen en typ hotmail.nl dan kom ik gelijk op de site outlook.
  Hoe krijg ik mijn ouden hotmail.nl en gegevens terug, ook had ik eerder geprobeerd via nieuw wachtwoord en telefoonnummer dan geeft hij aan telefoonnummer onjuist en mijn tel.nr. is echt wel juist is wel een mobiel nr.??

 17. Hallo,

  Het gaat bij mij om het account van mijn website.

  Alleen staat er klik hier om je telefoonnummer in te voeren, alleen krijg ik geen mogelijkheid om mijn telefoonnummer ergens in te voeren ze vragen naar mijn emailadres wanneer ik dit invoer kom ik weer bij dat formulier waar ik dus niet verder mee kom! Heel vervelend voor een zakelijke account en alleen omdat ik dus een uitnodiging naar mijn klantenbestand heb gestuurd :(

 18. roel lastdrager zegt:

  Hai mijn naam is Roel ik wil graag even een suggestie om een e-mail weer te kunnen in zien
  ik heb een account en ik heb die al heel lang
  gebruik hem onregelmatig maar toch wel af en toe ,nu is er al 4 weken geprobeerd en nu kom ik er niet meer in en geeft de site aan dat er geen cijfers mogen worden gebruik en dus gaat het steeds fout ook met de gmail speelt iets dergelijks dus graag een reactie hoe ik hier mee om moet gaan om de mails weer te kunnen lezen

 19. Anita van Dijk zegt:

  Mijn hotmail account is geblokt en ik kan nergens iets vinden om mijn 06 in te vullen, waar vind ik dat????

 20. Caroliene Uwland zegt:

  Ook mijn Hotmail account is geblokkeerd. Ik heb mijn Hotmail account ongeveer 12 jaar, ik vermoed nu dat het gehacked is. Ik heb nu 2x een verificatieformulier ingevuld, met de complete gegevens waarvan ik weet dat ze juist zijn maar helaas krijg ik via een ander email te horen dat ze onvoldoende gegevens zouden hebben. Ik heb alles ingevuld wat je kon invullen maar helaas.

 21. Ik krijg een microsoft account secruity code per sms van +447781470659
  hoe weet ik nu of dit te vertrouwen is?????

 22. gtauto zegt:

  ik weet niet waarom ik niet meer in email box kan komen
  probeer van alles krijg alleen een code dat niet werkt
  vul je dit formulier in , krijg een nummer , maar wat heb aan een nummer wat niet werkt
  bellen kan ook niet, hoe moet je zoiets oplossen !!
  heel mijn werk ligt plat kan niks meer doen

 23. ik kan nog steets niet in me mail ik hep wel 06 nummer geefen maar die hep ik niet meer hep vn ales geproobeerd en kom er nog niet in
  help ik word er gek vn

 24. kersten zegt:

  ik heb mijn hotmail geblokeert en wil nieuw wachtwoord maken maar ik kan geen code meer krijgen wand mijn gsm numer wat ik in gevoerd heb heb ik niet meer hoe kan ik een code krijgen dan????????

 25. Willian Bos zegt:

  Microsoft blokkeert met opzet en zonder reden email adressen zodat we allemaal onze telefoonnummers aan onze email adressen koppelen. Hierdoor kunnen mensen je continu in de gaten houden en je locatie zien.

Laat wat van je horen

*