Pinterest is een virtueel prikbord waarop je afbeeldingen kunt delen. Dit kunnen foto’s zijn die je zelf gemaakt hebt, maar ook afbeeldingen die je op het internet gevonden hebt.

Veel mensen gebruiken Pinterest om inspiratie op te doen of ideeën op te slaan voor later. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld nieuwe kapsels of haakpatronen. Maar ook voor vakantie-ideeën of het bekijken van interessante dj-gear kun je op Pinterest terecht.

Wat kun je doen met Pinterest?

Wanneer je op het internet iets leuks tegenkomt wat je wilt bewaren; een recept, een boek dat je wilt lezen, make-up tips, een

Ook kun je rondkijken op prikborden van anderen. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar “kapsels voor kort haar” of naar “pasta recepten”. Je krijgt dan een overzicht te zien van afbeeldingen die Pinterest-leden op hun prikbord hebben geplaatst. Zit er iets bij dat je leuk vindt? Dan kun je de afbeelding ook op jouw prikbord zetten.

Je kunt meerdere prikborden aanmaken. Bijvoorbeeld een prikbord met leuke ideeën voor een nieuw kapsel en daarnaast een prikbord voor plaatjes van LEGO-bouwwerken die je mooi vindt.

Verder kun je ook samen met iemand anders of zelfs met een groep aan een prikbord werken. Bijvoorbeeld een prikbord waarop iedereen bezienswaardigheden prikt die hij/zij wil zien tijdens een groepsvakantie.

Tenslotte kun je ook andere borden of personen volgen op Pinterest. Er zitten mensen bij die hele leuke prikborden hebben gemaakt over interessante onderwerpen.

Wil je meer weten over Pinterest? Tijdens het volgen van deze cursus Pinterest ga je meteen aan de slag!

Inhoud van de cursus

  • Een Pinterest account aanmaken

Verzoekjes

Wil jij graag iets leren over Pinterest en staat het hierboven er nog niet bij? Of loop je ergens vast?

Hieronder kun je je vraag stellen. We helpen je graag verder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*