Beginnen met affiliate marketing

In deze les gaan we het hebben over de 3 dingen die je nodig hebt om te kunnen beginnen met affiliate marketing:

 1. Een website – hier kun je je affiliatelinks plaatsen
 2. Relevante bezoekers – geïnteresseerd en liefst klaar om iets te kopen
 3. Geschreven artikelen – met daarin affiliatelinks

1 – Een affiliate website

Het maken van een affiliate marketing website klinkt voor sommigen spannend, maar is eigenlijk heel simpel. Als je een Facebook of Instagram account kunt aanmaken dan kun je ook een eigen website maken.

Verderop in de cursus leer je hoe je snel en makkelijk je eigen affiliatewebsite online zet. Inclusief een stap voor stap uitlegvideo.

2 – Hoe kom je aan bezoekers?

De makkelijkste, goedkoopste en meest stabiele manier om aan bezoekers te komen is door het schrijven van artikelen voor je website.

Deze artikelen komen in Google te staan. Zodra iemand een vraag intypt in Google, waar jouw artikel antwoord op geeft, dan klikt diegene door naar jouw artikel en heb jij een bezoeker op je website.

3 – Geschreven artikelen met affiliatelinks

Het mooie is dat dit allemaal automatisch gaat, zonder dat jij er iets voor hoeft te doen. Het enige wat jij hoeft te doen is artikelen schrijven met affiliatelinks erin. Alles daarna gebeurt automatisch.

Dus jij schrijft een artikel en daarna:

 • wordt het artikel opgenomen in Google
 • mensen klikken op jouw artiken als ze zoeken in Google
 • een deel van die mensen klikt op jouw affiliatelink in je artikel
 • zodra men iets koopt wordt jouw affiliatevergoeding bijgeschreven
 • je wordt maandelijks uitbetaald

Andere methodes

Je hoeft niet per se een eigen website te hebben om te kunnen beginnen met affiliate marketing. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk via social media of betaalde advertenties. Daar kleven wel een aantal nadelen aan:

Affiliate marketing via social media

Als je aan affiliate marketing wilt doen via bijvoorbeeld Facebook of Instagram, dan moet je steeds blijven posten om geld te kunnen verdienen. Zodra je stopt met het plaatsen van berichten vallen je inkomsten ook weg, want alleen je nieuwste berichten worden getoond.

Affiliate marketing en betaalde advertenties

Betaalde advertenties zijn interessant omdat ze snel bezoekers naar je site kunnen trekken die ook nog eens heel relevant zijn. Het grote nadeel van betaalde advertenties is dat deze manier veel geld kost: je moet betalen voor elke klik.

Affiliate marketing mbv betaalde advertenties is dus alleen interessant voor zeer goed betalende affiliateprogramma’s. Ook heb je hiervoor ervaring met advertenties en CRO (Conversie Optimalisatie) nodig.

Affiliate marketing mbv artikelen schrijven

De meeste mensen die geld verdienen met affiliate marketing doen dit door het schrijven van artikelen. Deze manier van bezoekers naar je website trekken is:

 • Gratis – het kost je geen geld, alleen tijd
 • Consistent – geen pieken en dalen: wat je in 1 maand verdient is vergelijkbaar met de maand ervoor of erna
 • Passief – een eenmaal geschreven artikel blijft geld opleveren, ook als het al 1-2 jaar oud is

Je hoeft hiervoor geen groot schrijver te zijn. Er zijn tegenwoordig allerlei handige tools die jou meehelpen met het schrijven en verbeteren van je artikelen. Hierover meer in een latere les.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*