Meer bezoekers? Maak een Expertwebsite!

Wil jij graag meer bezoekers op je website en hoger in Google scoren?

De allerbeste manier om jouw website meer bezoekers te bezorgen en hoger in Google te krijgen is door ervoor te zorgen dat jouw website de aller- allerbeste website is die men maar kan bezoeken en dat men ook niet meer verder hoeft te zoeken.

Je bent niet de enige die een website gemaakt heeft. Hieronder lees je hoe je je van andere website onderscheidt, hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw website met kop en schouders boven al die anderen uitsteekt. Hoe je uniek en origineel kunt zijn en de dingen beter kunt doen dan anderen.

Hoe je er uiteindelijk voor kunt zorgen dat mensen meteen aan jouw website denken wanneer ze aan het onderwerp denken. Zorg ervoor dat je die expert bènt ipv dat je je voordoet als een expert.

Zorg dat je veel weet over jouw onderwerp

Wanneer je veel kennis hebt dan heb je anderen wat te bieden. Je hoeft er geen jarenlange studie van te maken. Als je meer weet dan de gemiddelde persoon die jouw website bezoekt (en die weten vaak niet zo veel) dan zit je al goed.

Heb je nog niet voldoende kennis van je onderwerp, leer dan bij, verdiep je erin of besteed het schrijven van teksten en ander materiaal voor je website uit aan iemand die die kennis wel heeft.

Zorg dat men niet om jou heen kan

Wees zichtbaar, overal waar jouw doelgroep komt. Op forums, blogs, social media (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, etc.), waar dan ook. Hoe kan men anders weten dat je bestaat?

Zorg ervoor dat je niet de zoveelste bent die wat cliché-adviezen geeft, maar bied toegevoegde waarde, inzichten en adviezen waar mensen echt wat aan hebben.

Plaats een link naar je website in je forum signature (de tekst die onder elk van jouw posts verschijnt, niet elk forum biedt die optie), deel waardevolle video’s, plaats hier en daar een gastblog en bied hulp op diverse social media kanalen.

Zorg dat je aanwezigheid gewenst is. Dit doe je door waardevolle en relevante informatie te bieden zodat jouw bijdrage niet als spam wordt gezien.

Creëer de allerbeste producten

Wanneer andere websites over hetzelfde onderwerp betere teksten, video’s etc. maken dan jij dan kun je een status als expert-website wel vergeten.

Je dient ervoor te zorgen dat je de allerbeste bent als het gaat om jouw onderwerp. Minstens zo goed en het liefst beter dan de leidende websites.

Doe dingen die zij (nog) niet doen. Schrijf niet alleen waardevolle teksten voor je website, maar publiceer daarnaast ook bijvoorbeeld video’s en/of webinars.

Schrijf een goed artikel dat zo waardevol is dat andere websites er graag naartoe zouden willen linken als bron. Zogenaamde lijstartikelen lenen zich hier erg goed voor, bijvoorbeeld “De 10 beste manieren om…”, “De allerbeste handleiding voor…”, etc.

Show je populariteit

Laat zien hoeveel volgers je hebt op Facebook, Twitter, etc. Toon het aantal abonnees op je nieuwsbrief, plaats ervaringen van tevreden klanten. Misschien mag je zelfs hun logo gebruiken zodat mensen zien met wie je allemaal zaken hebt gedaan. Moedig mensen aan om jouw werk te delen met mensen die er wat aan zouden kunnen hebben.

Misschien vind je het opschepperig, maar wanneer mensen zien dat anderen enthousiast zijn worden ze zelf vaak ook nieuwsgierig.

Verwijs zelf ook naar andere expertpagina´s in jouw kennisgebied (zie ook verderop onder “contacten leggen”).

Maak van je naam een merk

Kies een naam die blijft hangen, eentje die niet te algemeen is.

Gebruik een duidelijk herkenbaar logo die je op je website en op al je overige producten gebruikt.

Maak een avatar (of laat er eentje maken) die je op alle forums en blogs gebruikt zodat mensen je herkennen.

Noem vaak je naam; 0p je website, in je producten (video’s etc.) en op forums en blogs.

Waarom? Omdat je wilt dat mensen je onthouden zodat ze je op een later moment terug kunnen vinden mochten ze geïnteresseerd zijn in jouw producten.

Schrijf een boek

Dit hoeft geen papieren boek te zijn (al mag dat natuurlijk wel). Het gepubliceerd hebben van een boek doet wonderen voor je geloofwaardigheid. Het uitbrengen van een e-book is tegenwoordig erg makkelijk. Toon het boek ook op je website.

Contacten leggen

Zorg dat andere experts op jouw gebied ook niet om jou heen kunnen. Werk samen door een gastblog te schrijven, interessante twitterberichten te retweeten, like hun berichten op Facebook en verwijs naar ze op jouw website.

Maar dit zijn toch concurrenten? Ja dat klopt, maar wanneer je naar hen verwijst is de kans groot dat zij ook weer naar jou verwijzen. En zodra dat gebeurt is de kans groot dat jij door anderen ook als een expert gezien wordt.

Bovendien kun je veel hebben aan contacten met experts in jouw gebied. De kans is groot dat jullie net een andere “specialiteit” hebben waardoor het zowel voor jullie als voor jullie bezoekers interessant kan zijn om naar elkaar te verwijzen.

Focus je op je specialiteit

Probeer niet te algemeen te zijn. Hoe groter het publiek is waar je je op richt, hoe minder je de mogelijkheid hebt om klanten het gevoel te geven dat jij precies bent wat zij zoeken.

Denk na over de ideale klant die precies past bij wat jij wilt bieden en pas daar je strategie op aan.

Zorg dat je de nummer 1 wordt voor precies die klanten en richt alle producten die je maakt op hen.

Wees origineel en uniek. Niemand zal jou als expert zien als je alleen maar kunt herhalen wat anderen al eerder hebben gezegd.

Be the first to comment

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*