Aanmelden bij Facebook

Facebook is gratis. Het enige dat je nodig hebt voor Facebook is een e-mail adres. Verder laat Facebook alleen gebruikers toe van 13 jaar en ouder.

Nadat je je hebt ingeschreven bij Facebook ontvang je een e-mail ter bevestiging. Zodra je de link in de e-mail hebt aangeklikt kun je Facebook gaan gebruiken.

Aanmelden bij Facebook is simpel en gaat als volgt:

Stap 1 – Ga naar de website van Facebook

Je vindt de website van Facebook op www.facebook.com. Je komt nu op de hoofdpagina van Facebook. Deze ziet er zo uit:

Facebook

Wanneer je al een account op Facebook hebt dan kun je inloggen door rechts bovenin je e-mail adres en je wachtwoord in te vullen. Heb je nog geen account? Dan gaan we er eentje aanmaken.

Stap 2 – Vul het inschrijfformulier in

Vul alle velden van het formulier in om je aan te melden bij Facebook. Op zich wijst dit zich vanzelf, maar denk even om de volgende zaken:

 • Vul je echte voor- en achternaam in. De website van Facebook is gebaseerd op echte mensen. Wanneer je een bijnaam invult zal je account worden verwijderd. Bovendien ben je niet vindbaar voor je vrienden wanneer je niet je echte naam invult.
 • Je geboortedatum wordt niet op je profiel vertoond wanneer je dat niet wilt. Deze gegevens worden gevraagd om te controleren of je daadwerkelijk 13 jaar of ouder bent.

Na het invullen van het inschrijfformulier kun je op [Registreren] klikken.

Stap 3 – Beveiligingscontrole

Nu kom je op de pagina Beveiligingscontrole terecht. Om te weten of je een echt persoon bent en niet een robot die zich automatisch bij Facebook probeert aan te melden dien je de letters over te typen. Soms kan het voorkomen dat de letters niet goed leesbaar zijn. Je kunt dan klikken op [probeer een andere tekst].

Facebook beveiligingscontrole

Stap 4 – Vrienden zoeken

Facebook biedt je de mogelijkheid om meteen vrienden te zoeken die ook op Facebook zitten. Je kunt je gegevens van Windows Live Messenger of van Windows Live Hotmail invullen. Facebook zoekt dan automatisch of vrienden uit jouw mail- en messengerlijst ook op Facebook zitten. Deze manier van zoeken is veilig; Facebook slaat je gegevens niet op. Wil je dit (nog) niet? Dan kun je ook kiezen voor [deze stap overslaan].

Facebook vrienden zoeken

Daarna vraagt Facebook je of je scholen of een werkgever wilt opgeven. Facebook gebruikt deze gegevens om jou in contact te brengen met oud-klasgenoten of collega’s. Dit is niet verplicht en ook hier kun je kiezen voor [overslaan] indien je deze gegevens (nog) niet op wilt geven.

Stap 5 – Je profielfoto

Vrijwel iedereen die op Facebook zit heeft een profielfoto. Dit is de foto die mensen zien wanneer ze op zoek zijn naar jou of wanneer jij ergens berichten plaatst. Wanneer je een foto van jezelf op je computer hebt dan kun je deze uploaden. Ook kun je, wanneer je over een webcam beschikt, een foto van jezelf maken en deze als profielfoto gebruiken.
Heb je op dit moment nog geen goede foto? Dan kun je deze stap ook eerst overslaan.

Je hebt nu een account aangemaakt op Facebook!

Veel voorkomende problemen en oplossingen

Wanneer ik een account wil aanmaken dan krijg ik niet het aanmeldscherm zoals hierboven beschreven. Ik kom direct op de pagina van mijn vriend/man/huisgenoot.

Dit komt vaak voor wanneer je met meerdere personen 1 computer gebruikt. Je moet dan eerst uitloggen voordat je zelf een nieuw Facebook account kunt aanmaken. Uitloggen kan door rechtsboven in de donkerblauwe balk op het driehoekje te klikken en vervolgens op Afmelden. Hierna kun je een eigen account aanmaken.

Nog vragen/problemen?

Is er iets onduidelijk, heb je vragen over dit onderdeel of ben je een probleem tegengekomen dat te maken heeft met het aanmelden op Facebook? Plaats dan een reactie hieronder en ik zal kijken wat ik voor je kan doen.

24 Comments

 1. na stap 3 van de beveilingscode moet ik mij weer aanmelden en begint de beveiligingscontrole weer vanaf stap 1

  • Probeer na stap 3 van de beveiligingscode eens om in te loggen op de website van Facebook met je e-mail adres en je wachtwoord.

 2. Ik heb me geregistreed bij facebook. Mail gekregen en alles top. Maar elke keer als ik me nu inlog met mijn gegevens krijg ik dit te zien

  “Gebruik een telefoon om je account te verifiëren”

  Maar ik heb geen telefoon. Wat moet ik nu doen??

  Mvg,

  Marcel

 3. mijn man en ik willen allebei een f.b. account. eerst lukte dat, maar nu kan mijn man niet meer op de zijne komen.
  We gebruiken wel allebei de zelfde e-mail adress. is dat soms het probleem??

 4. beste mensen ik kom niet op facebook wat ik ook probeer ik heb me wel geregistreerd en mijn wachtwoord is ook goed ik snap echt hier niets van Ik hoop dat jullie me kunnen helpen hiermee ik weet echt niet wat ik verkeerd doe ik weet me account niet en hoe ik dat in moet vullen groetjes riek duller

 5. Ik heb al een tijdje FB, maar als ik me nu wil aanmelden krijg ik een pagina met allemaal rare tekens. Kom dus niet meer op de FB aanmeld pagina, weet iemand hoe ik dit kan oplossen/omzeilen…

 6. hallo, ik kan niet méér op mijn facebook, hoe het komt weet ik niet, zou er mij iemand kunnen helpen, ik hoop dat het lukt

 7. Hallo Ik heb een probleem met de letters op facebook ze zijn dun en niet leesbaar.heb niets veranderd aan de lettertypes dank U

  • Hallo Coby, nee dit is geen oplichterij. Facebook is gratis. Je kunt zelf kiezen of je je aanmeldt of niet, het is niet verplicht.

  • Hallo Monique. Dit artikel gaat over het aanmelden bij Facebook en niet over Rummiplus. Om je toch verder te helpen: Rummiplus kun je downloaden in de AppStore of in de Play Store.

 8. heb bij vergissing in het verleden 2 fb accounts.
  eentje met foto en eentje zonder foto. Ik krijg diegene zonder foto maar niet weg. Nieuwe vrienden melden zich aan op de 2 accounts. Vervelend. Hoe kan ik die verwijderen????

4 Trackbacks / Pingbacks

 1. Facbok Anmelden - Aanmelden Bij Facebook | Facebook
 2. Aanmelden Facebook Inloggen - Nl-Inloggen.Net
 3. Aanmelden Facebook Inloggen - Nl-Inloggen.Com
 4. Aanmelden Facebook Inloggen - 2021

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*