Account tijdelijk geblokkeerd

Krijg je bij het verzenden van e-mail deze melding?

E-mail

Controleer je account. Er is ongebruikelijke activiteit waargenomen in je Outlook-account. Uit veiligheidsoverwegingen is je account tijdelijk geblokkeerd..

Dan is jouw Hotmail account tijdelijk geblokkeerd. Hotmail blokkeert je account wanneer er zogenaamde “ongebruikelijke activiteiten” op hebben plaatsgevonden. Je kunt hierbij denken aan het verzenden van ongewenste e-mails door jou naar anderen.

Wanneer anderen jouw e-mail als ongewenst markeren kan jouw account door Hotmail automatisch worden geblokkeerd.

Oorzaken van de blokkade

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor het blokkeren van je account. Zoals hierboven aangegeven gaat het meestal om het versturen van ongewenste mails. Ga na of je de afgelopen tijd één van de volgende dingen hebt gedaan:

 • Grappen doorgestuurd (filmpjes) naar veel mensen of naar mensen die daar niet op zitten te wachten
 • Een uitnodiging/e-mail verstuurd naar veel mensen tegelijk
 • Nieuwsbrief of advertentie verzonden naar een mailinglijst
 • Te vaak het verkeerde wachtwoord ingevoerd

Oplossing

Je kunt de blokkade van je account opheffen door je wachtwoord opnieuw in te stellen en een beveiligingscode op te halen. Je kunt hier een nieuw wachtwoord instellen.

Wanneer bovenstaande niet helpt is het ook mogelijk om rechtstreeks contact op te nemen met de afdeling Ondersteuning van Microsoft. Daarvoor kun je dit formulier gebruiken.

Blokkade in de toekomst voorkomen

Let goed op wanneer je aan meerdere mensen tegelijk een mail wilt versturen. Zorg dat je berichten alleen verzonden wordt aan mensen die deze ook daadwerkelijk willen ontvangen.

Heb je nog vragen?

Laat het dan hieronder weten en ik zal kijken wat ik voor je kan doen!

53 Comments

 1. ik heb geen smsje ontvangen, het zou kunnen dat dat k een oude nummer heb gegeven toendertjd k zou julle hulp zeer waarderen.
  alvast bedankt

  • Wanneer je geen sms ontvangt van Hotmail omdat je destijds een ander nummer hebt opgegeven dan kun je contact opnemen met Hotmail via het formulier dat in het artikel hierboven wordt genoemd (onder het kopje Oplossing). Succes!

 2. Ik heb niks verkeerd gedaan en ze blokkeren gewoon mijn e-mailadres. En ik kan niet eens kiezen naar wie ik de code zend hoe kan ik dat dan opheffen.

  Alvast bedankt

 3. Mijn account is tijdelijk geblokkeerd door het verzenden van spam. Echter, dit heb ik zelf niet gedaan. Ik kan helemaal niet meer inloggen, dus dat wil zeggen dat ik én geen telefoonnummer aan ‘apparaten’ kan toevoegen, én niet kan kiezen uit emailadressen waarnaar de email wordt verstuurd. Voor mij is het noodzakelijk mijn emailadres in gebruik te hebben i.v.m. school en werk. Ik heb hierboven het formulier ingevuld. Zijn er nog andere manieren waarop ik zo snel mogelijk mijn eigen emailadres kan gebruiken??

  • Helaas, wanneer je Hotmail account geblokkeerd is dan is het in dit artikel beschreven stappenplan de enige manier om de blokkade van je e-mail adres op te heffen.

 4. Hallo, hoelang duurd het voordat een account blokkering opgeheven word? ik zit nu 3 dagen zonder mail, en dat is niet goed ivm werk/prive. ik kan me niet heugen dat ik ooit SPAM ofzo naar mensen stuurde ofzo… Help me astublieft ik moet weer op mijn mail heb al formulier ingevuld en wachtwoord veranderd maar helpt niks..

  • Voor zover mij bekend reageert Hotmail over het algemeen binnen een week. Mocht je daarna nog niks gehoord hebben dan zou ik het formulier nogmaals invullen en hierop aangeven wanneer je al eerder hebt gemaild.

  • Helaas kan ik de blokkering niet voor je opheffen, dat zul je zelf moeten doen. Ik werk niet voor Hotmail maar probeer via deze site mensen te helpen die problemen ondervinden met hun account.

   Heb je de stappen die in het artikel genoemd worden al uitgevoerd?

   • Ik kan niet op outlook ook niet met de sms code ik verander de wachtwoord en ik krijg weer dat im geblokkeerd ben

 5. kon niet meer op mijn msn komen snap er niks vanheeft het althijd gedaan is nu geblokkert mijn telefoon nummer is0642553966 ik hoop dat ik reachtie krijg wat het is groetjes

  • Probeer of je wel in je e-mail kunt komen via de website van Hotmail. Wanneer dat wel lukt dan raad ik aan om MSN opnieuw te installeren.

 6. Account geblokkeerd door Microsoft. twee keer over alle vragen beantwoord, middels resultaat dat ons account geblokkeerd blijft.
  Wat geeft microsoft het recht om onze vragen die wij ingevuld hebben als onjuist te beschouwen.
  SHIT SHIT SHIT

 7. Mijn hotmail is ook sedert deze week geblokeerd en ik wil die ook deblokeren en ik kom ook op de zelfde pagina’s terecht ofwel gsm nr ofwel tydelijk geblokeerd wat nu?

 8. Mijn account is ook geblokkeerd doordat ik te vaak het verkeerde wachtwoord heb geprobeerd. Ik was mijn wachtwoord namelijk vergeten, nu heb ik dit formulier ingevuld en hoop hier zo snel mogelijk iets van te horen. Wat nou als het advies in die mail niet werkt? ik ontvang namelijk mail van school, werk, familie, vrienden. Dit komt heel slecht uit…. HELP AUB!

 9. hallo allemaal

  wie kan mij helpen om hotmail account blokkering opheffen
  zo ja hoe dan
  hoe moet ik doen
  en welke website
  ik kan ook bijvoorbeeld geen code sturen naar mobiel
  groetjes dennis

 10. Hallo, mijn msn account schijnt (tijdelijk) geblokkeerd te zijn of in gebruik van een hacker.. Als ik op het vet gedrukte woordje van deze tekst HIER druk om een code te kunnen ontvangen op mijn gsm dan krijg ik een blanco pagina van microsoft. Ook als ik naar account gehackt toe ga, dan is die betreffende pagina leeg. Ik heb het tevens via google geprobeerd, alles met hetzelfde resultaat. Net als ik probeer op te starten met messenger, dan krijg ik code: 800488fe. Dit heb ik even goed ingevuld en opgezocht en overal krijg ik dezelfde lege pagina te zien!!!

 11. hoi
  ook mijn email geblokkeerd.ik heb alles al geprobeerd.geen reactie

  is er geen tel nr waar ik naar kan bellen.

  begrijpen ze daar niet hoe belangrijk email is……bah bah

  door deze blokkade kan ik geen betalingen doen.
  ik kom in problemen en kan niet zeggen :oh email was geblokkeerd

  het is krankzinnig voor worden dat ik nu vragen moet beantwoorden die ik 10 jaar geleden heb ingevuld.toen heb ik mijn email aangemaakt.

  tel nr weet ik niet meer

 12. Hoi
  Mijn Hotmail is gisteren geblokkeerd, heb vandaag een e-mail adres aangemaakt en als ik nu wil inloggen en typ hotmail.nl dan kom ik gelijk op de site outlook.
  Hoe krijg ik mijn ouden hotmail.nl en gegevens terug, ook had ik eerder geprobeerd via nieuw wachtwoord en telefoonnummer dan geeft hij aan telefoonnummer onjuist en mijn tel.nr. is echt wel juist is wel een mobiel nr.??

 13. Hallo,

  Het gaat bij mij om het account van mijn website.

  Alleen staat er klik hier om je telefoonnummer in te voeren, alleen krijg ik geen mogelijkheid om mijn telefoonnummer ergens in te voeren ze vragen naar mijn emailadres wanneer ik dit invoer kom ik weer bij dat formulier waar ik dus niet verder mee kom! Heel vervelend voor een zakelijke account en alleen omdat ik dus een uitnodiging naar mijn klantenbestand heb gestuurd 🙁

 14. Hai mijn naam is Roel ik wil graag even een suggestie om een e-mail weer te kunnen in zien
  ik heb een account en ik heb die al heel lang
  gebruik hem onregelmatig maar toch wel af en toe ,nu is er al 4 weken geprobeerd en nu kom ik er niet meer in en geeft de site aan dat er geen cijfers mogen worden gebruik en dus gaat het steeds fout ook met de gmail speelt iets dergelijks dus graag een reactie hoe ik hier mee om moet gaan om de mails weer te kunnen lezen

 15. Ook mijn Hotmail account is geblokkeerd. Ik heb mijn Hotmail account ongeveer 12 jaar, ik vermoed nu dat het gehacked is. Ik heb nu 2x een verificatieformulier ingevuld, met de complete gegevens waarvan ik weet dat ze juist zijn maar helaas krijg ik via een ander email te horen dat ze onvoldoende gegevens zouden hebben. Ik heb alles ingevuld wat je kon invullen maar helaas.

 16. ik weet niet waarom ik niet meer in email box kan komen
  probeer van alles krijg alleen een code dat niet werkt
  vul je dit formulier in , krijg een nummer , maar wat heb aan een nummer wat niet werkt
  bellen kan ook niet, hoe moet je zoiets oplossen !!
  heel mijn werk ligt plat kan niks meer doen

 17. ik kan nog steets niet in me mail ik hep wel 06 nummer geefen maar die hep ik niet meer hep vn ales geproobeerd en kom er nog niet in
  help ik word er gek vn

 18. ik heb mijn hotmail geblokeert en wil nieuw wachtwoord maken maar ik kan geen code meer krijgen wand mijn gsm numer wat ik in gevoerd heb heb ik niet meer hoe kan ik een code krijgen dan????????

 19. Microsoft blokkeert met opzet en zonder reden email adressen zodat we allemaal onze telefoonnummers aan onze email adressen koppelen. Hierdoor kunnen mensen je continu in de gaten houden en je locatie zien.

 20. 2x de vragenlijst ingevuld en nog steeds geblokkeerd.
  wat kan je nog meer doen? en de andere opties kunnen niet.

 21. kan je de code om een geblokkeerd email adres terug te laten werken ook naar een ander email adres laten sturen?

 22. ik heb een email aangemaakt om vragen te stellen aan een jeugdinstantie, maar ik wil niet dat m’n moeder dat weet. Maar ik wil nu dus een mailtje terugsturen, maar dat lukt niet omdat er ongebruikelijke activiteit heeft plaatsgevonden terwijl ik niemand anders mail ofzo. Maar er staat dat ik via m’n laptop de blokkering op moet heffen maar ik ben bang dat m’n moeder dat dan zjet of dat als ik m’n nummer in moet gaan vullen dat ze sms’jes blijven versturen over die email en dat m’n moeder het ziet. Of dat het een virus is ofzo en m’n moeder extra moet gaan betalen en dan wordt ze echt pissig. Ik hoop dat u me kunt helpen.

 23. Dagen bezig om mijn quicknet gekoppeld aan mijn hotmail te openen nieuw email. Aangemaakt nu krijg ik een 4 cijferige code terwijl ik een 7 cijferige code nodig heb omdat ik in canada zit ben ik geblokkeerd.
  We hebben de email nodig voor mijn werk om gek van te worden wie helpt mij

 24. Beste,

  Mijn hotmailaccount is geblokkeerd. Ik heb de vragenlijst van microsoft om mijn identiteit te verifiëren al 2x ingevuld. Maar steeds krijg ik de melding dat ze te weinig gegevens hebben om mijn identiteit te bevestigen. Ik probeerde de 2 links die u opgaf (om mijn telefoonnummer in te geven en om in contact te komen met Microsoft), maar beide links werken niet meer.
  Kan u mij verder helpen?

  Bedankt!

 25. De service om een SMS te krijgen doet het niet meer: tijdelijke problemen, maar die duren al > 6 maanden.
  Ik heb tevens te weinig gegevens om mijn identiteit te verifiëren(account werd aangemaakt voor windowsphone en dus te weinig gebruikt). Is er toch nog een oplossing??

 26. Hallo, Mijn microsoft account is al een paar weken geblokkeerd. Ik heb al diverse keren via microsoft support een vragenlijst ingevuld, maar ik geef te weinig informatie. Wanneer ik een sms code nodig heb krijg ik niks binnen op mijn telefoon. Wat kan ik nog doen om mijn microsoft account te deblokkeren? Groeten, Tim

 27. Ook hier de Outlook-account plots ’tijdelijk geblokkeerd’. Mijn gsm heb ik tijdelijk niet ter beschikking.
  De link van het formulier uit het bericht van 2012 hier werkt niet meer. Iemand een alternatief gevonden om de blokkering op te heffen zonder gsm?

 28. Ik probeer in te loggen maar dat kan niet omdat hij tijdelijk onderbroken is, dat staat er, ze vragen om een telefoonnummer maar ik bezit geen telefoon en kan dus ook geen telefoonnummer geven. Hoe kan ik nu weer in mijn mail adres komen?

 29. Heb eergisteren hotmail aangemaakt wil ik vandaag op mn hotmail en staat er: Het account is tijdelijk onderbroken!!! Heb zelfs nog aan niemand mn email gegeven of email verstuurd dus hoe kan het dat mijn account is onderbroken???

 30. Ik kan mijn account selinaoptroodt@hotmail niet deblokkeren. Ik heb meerdere malen de procedure doorlopen maar krijg desondanks steeds foutmeldingen. Kunt u mij svp helpen want er staat belangrijke informatie in een aantal mails ik kan geen e-mails meer lezen. Om te antwoorden graag dit doen naar wil_9746@outlook.com

 31. account opeens geblokkeerd, zonder aanwijsbare reden. aantal keren stappenplan overlopen, maar niet afdoende. Heel makkelijk hoor om je professionele contacten te moeten contacteren met de vraag naar het onderwerp van recente mails, als die contacten staan opgeslagen in mijn account. En zelfs al pijnig ik mijn hersenenen om slanog een aantal onderwerpen van mails te herinneren van wie ik exact weet dat ik ze geschreven heb, dan nog mag dit niet baten.
  Ik ben furieus!!! En na meerdere valide pogingen moet ik nu nogmaals 24u wachten. Ik eis een schadevergoeding, aangezien ik professioneel dit account dagelijks dien te gebruiken. Bende prutsers!!!!

 32. Mijn Microsoft account gebruikt 16 maart volgende dag ineens “tijdelijk” vergrendeld. formulier ingevuld 17 maart 24 maart antwoord ze konden niet verifiëren dat ik werkelijk ik ben. 24 maart direct weer formulier ingevuld en vandaag 6 april “al”antwoord. Nu schijn ik opeens de gedragscode geschonden te hebben. Welke zeggen ze niet en Microsoft account zal voor altijd geblokkeerd worden. Microsoft schijnt boven elke wet te staan en beschuldigt mij van iets wat ik niet gedaan heb, alleen wat? Dat is de grote vraag. Ms Nederland kan er niets aan doen, is een gespecialiseerde afdeling in USA zeggen ze. Lekker transparant dat bedrijf. De KGB is er niets bij. Ik kan nu dus fluiten naar 3000 foto’s waaronder hele belangrijke voor mij persoonlijk. Gelukkig heb ik niet mijn hele boekhouding in de cloud staan, maar alleen dit jaar, en hoppa die is ook foetsie. En 24 uur schijnt in USA weken te duren.

 33. Link naar pagina om tel nr in te vullen is onbereikbaar:
  Deze site is niet bereikbaar Het duurt te lang voordat sms.live.com reageert.
  DIt blijft echter maar terugkomen. Site is overleden blijkbaar.

  De site voor het formulier geeft :
  Service Unavailable – DNS failure
  The server is temporarily unable to service your request. Please try again later.
  OOK dood dus.
  Werd zeker te lastig voor MS en dus hebben ze de sites uit de lucht gehaald.

  En nu ???

  • Dank voor het melden dat de links in het artikel niet meer werken. Ik heb ze aangepast. Hopelijk lukt het nu wel, succes!

 34. Mijn emailadres is geblokkeerd. Kan geen vertificatiecode krijgen. Dan staat erbij werkt momenteel niet. Dus kan geen nieuw wachtwoord maken. Heb de mail hard nodig. 1 knopje verkeerd op telefoon en alles is in de war. Heb wel van die kruisjes voor de herstelcode, maar dat werkt ook niet. Komt bij mijn Gmail en dat pakt die niet. Wat moet ik doen?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*