Account gehackt

E-mail

Wanneer je Hotmail account is overgenomen/gehackt door iemand anders, dan probeert iemand via jouw account je persoonlijke gegevens te achterhalen en/of spam te versturen.

Hoe weet je of er is ingebroken op jouw account?

Wanneer je account is gehackt dan kan het voorkomen dat jouw contactpersonen rare berichten ontvangen van jou die jij niet zelf hebt verstuurd. Het kan ook gebeuren dat je op MSN zit en ineens de melding krijgt dat je bent aangemeld op een andere locatie. In het ergste geval is je wachtwoord gewijzigd en kun je niet meer inloggen met je eigen gegevens.

Wachtwoord wijzigen

Zodra je het vermoeden hebt dat anderen in kunnen loggen in jouw Hotmail account kun je het beste zo snel mogelijk je wachtwoord wijzigen. Hoe dit moet lees je in het artikel Hotmail wachtwoord wijzigen. Verder is het raadzaam om je computer te scannen op virussen en spyware. Mocht er schadelijke software op je computer aangetroffen worden, dan kun je na het verwijderen van deze software het beste je Hotmail wachtwoord nogmaals wijzigen.

Voorkomen dat je Hotmail account wordt gehackt

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je Hotmail account wordt gehackt:

 • Gebruik een veilig wachtwoord. Je eigen voornaam of achternaam, “wachtwoord” of “123456” zijn geen veilige wachtwoorden. Je wachtwoord moet niet makkelijk te raden zijn.
 • Lees je je mail op een openbare computer (school) of bij anderen thuis? Zorg er dan voor dat bij het inloggen het wachtwoord niet wordt opgeslagen.
 • Log altijd uit na het checken van je e-mail.
 • Vul je gegevens alléén in op de website van Hotmail zelf. Er zijn een aantal prijzensites of blockcheckersites die om je gegevens vragen om er vervolgens misbruik van te maken.
 • Gebruik een geheime vraag waar vrienden of bekenden het antwoord niet op weten.
 • Installeer een virusscanner op je computer.

Nog vragen?

Stel ze hieronder en ik zal kijken wat ik voor je kan doen!

15 Comments

 1. Ik ben radeloos, onze email is gehackt en geblokkeerd, maar gebruiken deze nu al 15 jaar en alles inclusief foto’s van onze kindjes en alle overig mail hebben wij via deze gedaan. Ondanks dat ik echt alle informatie door heb gegeven willen jullie deze niet deblokkeren……. Help me alstjeblieft!!!!

 2. Goedemorgen,

  Helaas kreeg ik begin deze week de melding dat mijn hotmail account is gehacked. Aangezien ik met een verhuizing bezig ben, en (bijna) alle annuleringen bevestigd krijg via dit mailadres zou ik jullie willen vragen om eenmalig mijn account te openen zodat ik weet van welke firma ik de annuleringen binnen heb.
  Ik heb reeds via een formulier mijn gegevens ingevuld zodat gecontroleerd wordt of dit daadwerkelijk mijn account is.
  mijn mailadres bij hotmail is:
  ** verwijderd

  Graag spoedig reactie, want emailadres wijzingen bij de verschillende firma’s lukt niet aangezien ze de code naar het oude mailadres sturen!!!

  kortom…een onhandige situatie waarin ik nu ineens verzeild ben geraakt doordat een klojo mijn account heeft proberen te hacken!

  alvast bedankt voor de genomen moeite,

  met vriendelijke groet,

  Caroline Kurstjens
  ** verwijderd

  • Helaas kan ik je account niet openen. Ik werk zelf niet bij Hotmail, maar probeer via deze website mensen te helpen die problemen hebben met Hotmail.

   Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met Hotmail zelf. Zij hebben toegang tot jouw gegevens en kunnen dus ook controleren of de door jou opgegeven gegevens juist zijn.

   De e-mail adressen uit je bericht heb ik verwijderd omdat je anders het risico loopt spam te ontvangen.

 3. Ik heb helaas ook problemen dat iemand mijn account gebruikt van hotmail. Maar ik krijg hem niet gedeblokkeerd.

  Wie kan mij helpen???

 4. heb het zelfde probleem heb alles ingevuld te weining gegevens zeggen dan ja ja het zal wel maar ik blijf met het probleem zitten

 5. hoi we zijn deze jaar met vakantie geweest met mijn vrouw en zoon later bleek dat ze ons facebook hebben gehackt kost wat kost wilen wij het terug al onze familie fotos staan er nog op en blijkbaar krijgen onze vrienden rare opmerkingen vanuit ons facebook

 6. Mijn hotmail account is gehacked door mijn ex man
  Ook heb ik geen toegaang meer via de beveiligingscode en kan ik het zelf niet herstellen, omdat het telefoonnr in bezit is bij mijn ex man.
  Ik wil heel graag mijn account blokkeren, aangezien hij nu over vertrouwelijke informatie van mij kan inzien en nieuwe informatie kan ontvangen.
  Graag uw hulp.

 7. Hallo

  Ik wou me een paar dagen geleden inloggen op mijn hotmail account, waarna verscheen dat iemand anders mogelijk gebruikt maakt van mijn account. Ik heb geprobeerd om via me andere email me wachtwoord te veranderen nadat ik de vragenlijst had ingevuld, dat heb ik 3 keer gedaan. Maar krijg telkens een mail terug dat ze onvoldoende informatie hebben om me account terug te halen. Ik heb zelf ook al een directe telefoonnummer gezocht naar een helpdesk die me te woord kan staan, maar tevergeefs. Ik baal er enorm van dat dit al dagenlang zo gaat. En zou graag willen dat iemand mij te woord kan staan en me zou kunnen helpen bij het terug halen van mijn hotmail account.

 8. Hallo
  Mijn fb account is gehackt
  Ik kan mij niet meer aanmelden op Facebook mijn gebruikersnaam-wachtwoord en e-mail adres is veranderd
  Ook kan ik mijn account niet meer beveiligen want ik kan me niet aanmelden
  Hoe kan ik mijn account terug krijgen?
  Wil het echt terug er sttaan alle foto`s op
  Mvg.Trees

 9. Er is iemand in mijn huis geweest en heeft op mijn hotmail casino’s geopend. Hij heeft ook een hoop spellen met mijn huistelefoon opgewaardeerd. Terwijl ik een rekening van kpn van 600 kreeg. Ik had hem onderdak geboden en dacht dat hij te vertrouwen is Ik kreeg 3 weken geleden ook een mail binnen dat hij 35000 euro had gewonnen. Kan ik hier wat mee doen.

 10. Ik heb hetzelfde probleem als de meeste hierboven, mijnaccount is gehackt.. en om het terug te krijgen heb ik blijkbaar te weinig gegevens ingevuld.. er is onvoldoende informatie, ik heb dit een aantal keren geprobeerd maar nu lukt het helemaal niet meer. Ik ben ten einde raad, er staan heel veel dingen in die ik dadelijk kwijt ben. Kunt u mij helpen, ik geef het mailadres van mijn dochter op, die kan uw reactie lezen.

 11. Beste ben 2 account,s kwijt door dat me telefoon is gestolen en weet me wachtwoord en niet meer heb veel herstel geprobeerd nou blijkt dat er viaijn account veel mailtjes gestuurd zijn daar door kan ik die vragen niet beantwoorden in die tussen tijd ook een andere telefoon nummer wat kan ik nog doen help help

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*