Wachtwoord wijzigen

Het wijzigen van je Hotmail of Outlook.com wachtwoord is niet moeilijk, maar wel veel werk.

Door allerlei goedbedoelde privacymaatregelen moet je best wel wat stappen doorlopen voor het wijzigen van je Hotmail of Outlook.com wachtwoord.

Bovendien brengt Microsoft (de eigenaar van Hotmail en Outlook.com) vaak wijzigingen aan in de interface waardoor het er steeds weer anders uitziet en oude handleidingen niet meer werken.

Dit artikel beschrijft stap voor stap hoe je je Hotmail wachtwoord (tegenwoordig via Outlook.com) kunt wijzigen.

Stap 1 – Inloggen

Om het wachtwoord van je Hotmail e-mail adres te kunnen wijzigen moet je eerst inloggen. Dit gaat tegenwoordig via Outlook.com.

Je kunt inloggen met je e-mail adres en je wachtwoord.

Stap 2 – Naar je accountgegevens

Nadat je bent ingelogd klik je op het tandwiel rechtsbovenin. Er klapt dan een menu uit. Daarin kies je voor Opties:

hotmail-instellingen

Er opent een nieuw scherm met opties voor het beheren van je account. Hier kijk je onder het kopje Account beheren en kies je voor Accountgegevens (wachtwoord, adressen, tijdzone).

hotmail-accountopties

Het kan zijn dat er om veiligheidsredenen opnieuw naar je wachtwoord gevraagd wordt. Wanneer je dit invoert kom je op een pagina met algemene informatie over je account.

Hier kies je onder het kopje Account voor de optie Beveiliging en wachtwoorden.

Stap 3- Verifiëren van je account

Om er zeker van te zijn dat niet iemand anders zomaar jouw wachtwoord kan wijzigen zal Microsoft een code sturen via e-mail of sms. Welke methode Microsoft kiest hangt af van de extra gegevens

die over jou  bekend zijn. Deze stappen zijn dus niet voor iedereen hetzelfde. Volg de instructies op de website in het scherm om de code te verkrijgen. Deze code wordt naar het door jou opgegeven e-mail adres of telefoonnummer verzonden.

Let op: deze code is maar korte tijd geldig. Volg de instructies van Microsoft en vul deze code zo snel mogelijk weer in, want (ook weer vanwege veiligheidsmaatregelen) blijft deze code maar heel kort geldig. Ben je te laat, dan dien je weer opnieuw de stappen te volgen om een code aan te vragen.

Stap 4 – Je wachtwoord wijzigen

Na het invoeren van de code kun je (eindelijk!) je wachtwoord wijzigen.

Gebruik het liefst een zogenaamd sterk wachtwoord. Een sterk wachtwoord is moeilijker te raden door anderen en is dus ook veiliger. Ter bevestiging dien je je nieuwe wachtwoord nogmaals in te voeren.

Hoe kies je een sterk wachtwoord?

Een sterk wachtwoord is een wachtwoord dat moeilijk te raden is voor buitenstaanders. Een sterk wachtwoord bestaat in het meest ideale geval uit een combinatie van hoofdletters, kleine letters en speciale tekens. Een zwak wachtwoord daarentegen is heel makkelijk te raden voor anderen.

Voorbeelden van zwakke wachtwoorden zijn bijvoorbeeld:

 • wachtwoord
 • geheim
 • 123456

Een voorbeeld van een héél erg sterk wachtwoord is Gw$_%sk’&#sdF! Maar dat is natuurlijk erg moeilijk te onthouden. Toch hoeft een sterk wachtwoord niet per definitie moeilijk te onthouden te zijn. Met behulp van een ezelsbruggetje kun je behoorlijk sterke wachtwoorden onthouden.

Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden waarin de eerste letter(s) van een zin gebruikt worden voor het maken van een wachtwoord:

 • MiHoHeFi4 – Mijn Hond Heet Fikkie en is geboren in april (4e maand)
 • Ikw10!faee – Ik kan wel 10! frikadellen achter elkaar eten
 • sks-DBLES – slaap kindje slaap – Daar Buiten Loopt Een Schaap

Nog vragen?

Laat het hieronder weten en ik zal kijken wat ik voor je kan doen!

8 Comments

 1. hallo mijn hotmail is geblokkeerd heb als diverse mail gestuurd dan zeggen ze hen te weinig gegevens klets dus hoop dat je me kunt helpen

 2. vanavond 6 keer wachtwoord gewijzigd van mijn facebook account met Hotmail adres maar kan er niet op komen krijg elke keer te zien onjuist wachtwoord word er erg chagerijnig van en allemachtig kwaad wie kan mij helpen

 3. Hoi,

  Heb bovenstaande stappen al meerdere keren gevolgd om m’n wachtwoord te wijzigen maar het ‘schermpje wachtwoord wijzigen’ verschijnt niet als ik in Account – ‘Beveiliging en wachtwoorden’ beland.
  Ik moet een code gebruiken om m’n account te bevestigen en als ik nog geen code heb, deze opvragen. Da ’s alles wat er staat. Wat doe ik verkeerd?

  • De procedure voor het wijzigen van je Hotmail wachtwoord is veranderd. Ik heb het artikel aangepast. Hopelijk lukt het nu wel. Succes!

 4. Hallo, mijn hotmail is al enige tijd geblokkeerd. Ik volg alle stappen, maar als ik dan een code ontvang en intyp klopt t niet? Hoe kom ik weer op mijn hotmail

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Hoe Verander Ik Wachtwoord Van Hotmail - Het Wachtwoord Van Uw Microsoft-Account Wijzigen
 2. Hoe Verander Ik Hotmail Wachtwoord - Het Wachtwoord Van Uw Microsoft-Account Wijzigen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*