Skype downloaden en installeren

Skype

Met het programma Skype kun je gratis bellen vanaf je comuter naar andere mensen die ook het programma Skype hebben geïnstalleerd. Het downloaden van Skype en het bellen naar andere computers is gratis.

Hieronder vind je een stap voor stap uitleg over het downloaden en installeren van het gratis programma Skype.

Skype downloaden

Je kunt het programma Skype downloaden vanaf de officiële website van Skype: www.skype.com. Klik op de blauwe button onder gratis Skype om de download te starten:

skype gratis downloaden

Skype account aanmaken

Voordat je het programma kunt downloaden dien je eerst nog een account aan te maken. Je krijgt een scherm te zien waarop je je gegevens kunt invullen. Voor- en achternaam en e-mail adres zijn verplicht. Je kunt hiervoor je eigen gegevens gebruiken, maar je kunt ook een nepnaam verzinnen.

Extra informatie opgeven

Daarnaast kun je aanvullende gegevens invoeren zoals je geboortedatum. Het invoeren van deze gegevens is niet verplicht. Deze gegevens zijn zichtbaar voor andere Skype-gebruikers. Let er bij het invullen op dat Skype alleen gebruikers van 16 jaar en ouder accepteert. Wanneer je eerst een geboortedatum invult waaruit blijkt dat je te jong bent voor het gebruik van Skype dan blokkeert het aanmeldingsformulier en lukt het vaak ook niet om alsnog een andere geboortedatum in te voeren.

Gebruikersnaam en wachtwoord

Onderaan het formulier kun je een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven. Skype wordt wereldwijd gebruikt, dus de meeste gebruikersnamen zijn al bezet. Skype controleert voor jou of de opgegeven gebruikersnaam al bestaat en doet ook suggesties voor alternatieven.

Mocht je de alternatieven niet leuk vinden dan kun je ook altijd een andere gebruikersnaam proberen. Vaak is jouw favoriete gebruikersnaam wel beschikbaar wanneer je er een getal achter plaatst. Schrijf je gebruikersnaam en wachtwoord op, want die heb je straks nodig bij het installeren van Skype.

Skype downloaden

Na het invullen van je gegevens kun je klikken op Doorgaan. Je krijgt nu een popup waarin je gevraagd wordt om een bestand op te slaan. Onthoud goed waar je dit bestand opslaat, want om Skype te kunnen installeren dien je dit bestand uit te voeren.

Skype installeren

Dubbelklik op het bestand dat je zojuist hebt gedownload om Skype te installeren. Er worden nu nog enkele dingen gevraagd:

 • Selecteer je taal en klik op Volgende
 • Haal het vinkje weg bij Klik-en-bel en klik op Volgende

Skype wordt nu geïnstalleerd, dit kan even duren. Na installatie wordt Skype automatisch opgestart. Na het invullen van je gebruikersnaam en wachtwoord ben je ingelogd op Skype en kun je Skype gaan gebruiken!

Vragen?

Ben je problemen tegengekomen tijdens de installatie of heb je andere vragen over dit onderdeel? Laat het dan hieronder weten en ik zal kijken wat ik voor je kan doen!

16 Comments

  • Om een bericht te verzenden klik je op de naam van de contactpersoon en daarna op het blauwe rondje (in de vorm van een praatwolkje).

  • Hallo Yadwiga, laat even weten wat er misgaat. Lukt het downloaden van Skype niet? Krijg je een foutmelding bij het installeren? En zo ja, welke foutmelding is dat? Als je wat meer informatie geeft dan kunnen we je beter helpen om te kijken wat de oorzaak is.

 1. Je moet Skype installeren volgens de stappen die hierboven worden aangegeven. Waarom lukt het niet om Skype op de pc te krijgen, wat gaat er mis?

 2. alles werkt goed behalve dat degene met wie ik bel,mijn zus,die verstaat mij niet. Hoe en waar zet ik de microfoon op mijn laptop aan

  • Via de optie Extra – Instellingen – Geluidsinstellingen kun je het geluid van je microfoon harder en zachter zetten.

 3. Door mijn onbekende oorzaak werkte skype niet meer. Heb skype gedeinstalleerd en getracht opnieuw te installeren. Dit werd geweigerd omdat er kennelijk nog restbestanden waren. Gezocht en gevonden: Skype Call. Dit heb ik ook gedeïnstalleerd. Maar nog lukt installeren niet???

  • Laat even weten wat er precies misgaat. Bij welke stap loop je vast? Krijg je ook een foutmelding? Met die informatie kunnen we proberen verder te helpen bij het installeren van Skype.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*