Je Facebook account deactiveren of verwijderen

facebook

Ben je klaar met Facebook en wil je je account verwijderen? Met dit stappenplan kun je in drie stappen je Facebook account definitief verwijderen.

Facebook kan erg leuk zijn om contact te houden met vrienden en familie. Maar steeds meer mensen vinden het continue bombardement aan statusupdates en advertenties nogal vermoeiend worden.

En het is vaak ook verslavend. Nog ééven kijken of er iemand wat gepost heeft. Of jouw bericht geliked heeft.  En voor je het weet ben je weer een half uur verder

Of je je nou zorgen maakt over je online privacy of je bent moe van al die onzinnige statusupdates van kennissen waar je toch niks mee hebt. Er zijn genoeg redenen waarom je je Facebook account zou willen verwijderen.

Veel genoemde redenen waarom mensen hun Facebook account verwijderen zijn:

  • Nepnieuws
  • Kost veel tijd
  • Slecht voor de gezondheid
  • Je verplicht voelen om overal op te reageren
  • Privacyschendingen
  • Recente schandalen (zoals dat de gegevens van zo’n 90.000 Nederlanders mogelijk in handen zijn gevallen van Cambridge Analytica).

Facebook gebruikt jou

Dat klinkt een beetje cru, maar het is echt waar: Facebook gebruikt onze gegevens om advertenties te verkopen.

En om die reden wil Facebook zoveel mogelijk over jou te weten komen, want hoe meer Facebook over jou weet, hoe meer het kan verdienen aan advertenties.

Schokkend

Als je echt zou weten wat Facebook allemaal van je heeft opgeslagen dan gaat er een wereld voor je open.

Veel mensen denken dat Facebook alleen maar datgene weet wat je zelf in Facebook hebt ingevoerd. Zoals wie je vrienden zijn, wanneer je jarig bent en welke pagina’s je leuk vindt.

Maar Facebook weet nog veel meer van jou. Wat dacht je van de belgeschiedenis van je telefoonabonnement?

Of erger nog: je surfgedrag. Heel veel websites hebben een zogenaamde “‘Facebook pixel’ geïnstalleerd. Facebook weet dus precies of jij op websites geweest bent met informatie over een bepaalde aandoening, psychische problematiek of… websites met mooie vrouwen.

Arjen Lubach zegt in onderstaand filmpje dan ook dat Facebook geen reclameboer is, maar het grootste spionageproject in de geschiedenis van de mensheid. Heel veel mensen denken dat Facebook alleen weet wat je op Facebook zet. Maar die pixel weet alles van je.

Digitale informatie heeft heel veel invloed op ons gedrag. Willen we dat wel in handen leggen van één bedrijf met zoveel invloed?

Facebook account verwijderen

In deze handleiding ga je zien hoe je je Facebook account stap voor stap kunt verwijderen. Ook leer je wat het verschil is tussen deactiveren en permanent verwijderen.

Steeds meer mensen gaan weg bij Facebook. De één vanwege zorgen over de privacy, de ander vanwege de toegenomen zorgen over het effect van social media op onze gezondheid.

Wat ook je reden is het verwijderen of deactiveren van je Facebook account is eigenlijk heel erg makkelijk.

Verwijderen of deactiveren

Er zijn twee verschillende manieren om je Facebook account van Facebook af te halen. Deactiveren of verwijderen.

Deactiveren betekent dat je je account altijd kunt heractiveren wanneer je dat wilt. Zolang je account is gedeactiveerd kunnen mensen jouw Facebook timeline niet zien en mensen kunnen ook niet naar jou zoeken.

Sommige informatie kan zichtbaar blijven zoals berichten die je verzonden hebt. Facebook bewaart je accountinformatie zoals vrienden en interesses voor het geval je je account wilt heractiveren.

Verwijderen gaat verder. Hiermee kun je je account permanent verwijderen. Dit gebeurt niet direct. Facebook geeft je nog een paar dagen bedenktijd: log je in de tussentijd in op je account, dan wordt het verwijderen geannuleerd.

Zodra je Facebook account echt is verwijderd kun je het niet meer terughalen. Het kan tot 90 dagen duren voordat al je gegevens zijn verwijderd. Tot die tijd is jouw informatie niet toegankelijk voor anderen.

Welke moet je kiezen? Deactiveren kun je zien als een soort afkoelperiode voor als je tijdelijk met Facebook wilt stoppen. Verwijderen is een permanente oplossing waar je echt goed over na moet denken voordat je dat kiest.

Facebook account deactiveren

Je kunt je Facebook account deactiveren door de volgende vier stappen te doorlopen: Om je Facebook account te deactiveren volg je deze 3 stappen:

1. Open je accountmenu

Dit kun je doen door (op de computer) rechts bovenin op het driehoekje te klikken. In het uitklapmenu kies je voor Instellingen.

2. Kies de optie Algemeen

Deze optie vind je in de linkerkolom. Vervolgens kies je voor Account Beheren.

3. Deactiveer je account

Scroll iets naar beneden en klik op ‘Deactiveer je account’. Daarna volg je de stappen om je beslissing te bevestigen.

Om je account te heractiveren na het deactiveren log je weer in bij Facebook met je e-mail en je wachtwoord. Zodra je dat doet wordt je profiel weer opnieuw geactiveerd.

Facebook account verwijderen

Hoe verwijder je je Facebook account? Het verwijderen van je Facebook account is een permanente beslissing, dus zorg ervoor dat je zeker weet dat je dit echt wilt doen.

Facebook zal je aan het twijfelen proberen te brengen zodra je aangeeft dat je je account wilt verwijderen. Toch zijn er geen gevallen bekend van mensen die spijt hadden van het verwijderen van hun Facebook account. Ze waren juist eerder opgelucht.

Wil je Facebook Messenger blijven gebruiken? Dan kun je je account beter deactiveren. Je profiel is dan niet meer zichtbaar en vindbaar, maar je kunt nog steeds met je vrienden chatten via Facebook Messenger.

Wil je je account echt verwijderen en ben je er klaar voor? Dan volgt hier de instructie om je Facebook account permanent te verwijderen.

Facebook heeft de optie om je account te verwijderen verstopt. Deze kun je niet terugvinden in het beheermenu.

Wil je je account verwijderen, dan moet je ervoor zorgen dat je ingelogd bent op Facebook. Vervolgens kun je deze speciale verwijderpagina bezoeken.

Facebook geeft je nog de mogelijkheid om je gegevens te downloaden. Mocht je nog een of meer pagina’s beheren, dan krijg je de mogelijkheid om daar een andere beheerder voor aan te stellen.

Heb je alles geregeld wat je wilt regelen, klik dan op account verwijderen. Vanaf dat moment is je account niet meer zichtbaar en vindbaar in Facebook.

Facebook geeft je nog 30 dagen bedenktijd. Als je in die 30 dagen inlogt op je Facebook account dan wordt alles weer teruggehaald. Wil je je Facebook account permanent verwijderen, dan zul je dus niet meer in moeten loggen op je account.

Jouw ervaringen

Heb jij je Facebook account gedeactiveerd of verwijderd? Laat hieronder weten waarom je dat gedaan hebt en hoe het je bevalt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*