Is WhatsApp gratis? Ja en nee [Let op!]

In de beginperiode was WhatsApp tijdelijk gratis. Je kreeg een gratis proefperiode en zodra deze afliep moest je een klein bedrag per jaar betalen om WhatsApp te mogen blijven gebruiken. Bij de meeste mensen werd deze gratis proefperiode steeds net op tijd verlengd.

Na verloop van tijd merkte WhatsApp dat er maar weinig mensen bereid waren om te betalen voor hun berichtendienst. En zijn ze op een gegeven moment gestopt met het vragen van geld voor WhatsApp.

Het gebruik van de app is nu dus voor iederen gratis. Maar let op: WhatsApp kost wel dataverkeer. Via wifi kost je dat niks. Maar ben je onderweg op een plek zonder wifi, dan kunnen de kosten aardig oplopen zodra je over je datalimiet heen gaat.

Gewone (getypte) chatberichtjes kosten niet zoveel data. Maar je dataverbruik kan al snel oplopen wanneer je filmpjes verstuurt of ontvangt via WhatsApp. En ook als je gaat videobellen. Let dus altijd goed op hoe je verbinding maakt.

Is WhatsApp bellen gratis?

Ja, WhatsApp rekent geen kosten om te bellen. Ook videobellen is gratis. Maar let op: het dataverkeer kan wel geld kosten!

Ben je verbonden via wifi dan kost WhatsApp bellen jou niks. Maar de kosten kunnen wel oplopen als je gaat bellen via je (betaalde) mobiele abonnement.

Controleer dus altijd hoe je verbonden bent met het internet voordat je gaat bellen via WhatsApp.

Wat kost WhatsAppen naar het buitenland?

Whatsappen naar het buitenland kost hetzelfde als whatsappen binnen Nederland. Hierbij maakt het niet uit of je alleen appjes stuurt of ook foto’s/video’s. Zolang je verbonden bent met een wifinetwerk is het gebruik van WhatsApp gratis.

Maar let op: je betaalt wel kosten voor dataverkeer op het moment dat je niet verbonden bent met een wifinetwerk!

WhatsApp Business (zakelijk), kost dat geld?

Of WhatsApp business geld kost is vaak niet helemaal duidelijk. Dit komt omdat er op het internet tegenstrijdige berichten te vinden zijn.

Het gebruik van de WhatsApp Business app is helemaal gratis. Voor kleine en middelgrote bedrijven zal deze app ook voldoende zijn. Heb je een groter bedrijf dan heb je meer aan de WhatsApp API. Daarmee kun je bijvoorbeeld chatbots inzetten. En het gebruik van die API kost wel geld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*