Verwijderd bericht in Whatsapp terughalen

Wanneer je regelmatig WhatsApp gebruikt ben je het vast wel eens tegengekomen: een berichtje met de tekst Dit bericht is verwijderd.

En dat prikkelt je nieuwsgierigheid. Want wát is er precies verwijderd? Een iets te scherpe opmerking? Een vertrouwelijk bericht dat in de verkeerde chat is geplaatst? Of heeft een klein kind even de telefoon in handen gekregen en een rijtje plaatjes gepost?

Je komt er alleen achter door dit verwijderde bericht terug te halen. Hier lees je hoe het werkt.

Zo lees je verwijderde berichten terug in WhatsApp

Deze methode werkt voor Android-gebruikers anders dan voor iPhone gebruikers.

Verwijderde WhatsApp berichten teruglezen in Android

Om verwijderde WhatsApp-berichten terug te kunnen lezen in Android heb je een app nodig die je notificaties uitleest en opslaat.

Wat zijn noficaties? Notificaties zijn die kleine berichtjes die op je scherm worden weergegeven. Bijvoorbeeld wanneer je een sms of e-mail ontvangt. Daar zitten dus ook alle berichtjes bij die je via WhatsApp ontvangt.

Elke keer dat je een bericht via WhatsApp ontvangt, wordt er ook een notificatie gemaakt. Het bericht zelf wordt wel netjes verwijderd, maar de notificatie niet.

Je zou dus het notificatiebestandje van je telefoon moeten kunnen bekijken om te zien wat er in het verwijderde bericht stond.

Gelukkig zijn er speciale apps die die notificaties opvangen en voor jou bewaren. Het bericht zelf kan dan wel verwijderd zijn, maar de notificatie ervan is gelezen en opgeslagen.

Twee handige apps die je hiervoor kunt gebruiken zijn:

Door deze apps te installeren kun je je notificaties achteraf teruglezen. Hiermee kun je dus ook WhatsApp berichten die verwijderd zijn terughalen!

Belangrijk om te weten:

Deze app kan alleen berichten terughalen die getoond worden in de notificaties. Dus als je je telefoon of WhatsApp zo ingesteld hebt dat deze geen notificaties laat zien, dan kun je deze verwijderde berichten ook niet terughalen.

Voorkom dat de app gesloten wordt om batterijgebruik te besparen. Dit kun je instellen via Instellingen – Battery Saving Mode.

Verwijderde WhatsApp berichten terughalen met een iPhone

Je kunt verwijderde WhatsApp berichten op een iPhone terughalen via een iCloud reservekopie. Doe dit alleen bij (vermoedelijk) belangrijke berichtjes, want het werkt niet altijd.

Ten eerste is het nodig dat er een reservekopie is gemaakt sinds het bericht is verzonden. Dit kun je nakijken door in WhatsApp te aan naar Instellingen – Chats – Reservekopie.

Vervolgens moet je de app WhatsApp compleet verwijderen van je toestel.

Wacht… serieus?!

Ja echt waar. We zeiden toch dat je het alleen bij vermoedelijk belangrijke berichtjes moest doen?

Oké, vervolgens installeer je WhatsApp weer opnieuw via de AppStore. Je wordt dan door een stappenplan geleid om je reservekopie te herstellen.

Belangrijk om te weten:

Het enige wat je nodig hebt is dat er een iCloud reservekopie gemaakt is. Heb je dat niet ingesteld, dan kun je een verwijderd WhatsApp-bericht helaas niet terughalen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*