Zo gebruik je WhatsApp zonder simkaart of telefoonnummer

WhatsApp is op het moment van schrijven nog de meest gebruikte berichtendienst in Nederland en België. Al komen Telegram en Signal ook steeds dichterbij.

Iedereen met simkaart met een mobiel telefoonnummer kan WhatsApp installeren en gratis gebruiken. Maar wist je dat je WhatsApp ook makkelijk zonder telefoonnummer of simkaart kunt installeren? Hier vind je de stappen hoe je dat kunt doen.

WhatsAppen zonder simkaart

WhatsApp heeft een telefoonnummer nodig om goed te kunnen werken. Dit hoeft natuurlijk niet het nummer van je smartphone te zijn. Via Google kun je gratis een virtueel nepnummer krijgen via hun dienst Google Voice.

WhatsApp is namelijk altijd gekoppeld aan een telefoonnummer. Bij het installeren op je van de app ontvang je een sms met een code. Deze code moet je invoeren om WhatsApp te kunnen gebruiken.

Normaal gesproken kun je zonder simkaart geen sms-berichten ontvangen. Maar je kunt wel berichten ontvangen via het virtuele nepnummer van Google Voice.

Nepnummer aanvragen

Volg de volgende stappen om gebruik te kunnen maken van WhatsApp dankzij het gratis nummer dat je van Google krijgt.

Stap 1 – Meld je aan bij Google Voice
Aanmelden kan hier. Let er hierbij op dat je je aanmeldt als particulier (gratis) en niet als bedrijf (betaald).

  • Kies je locatie en vraag een nummer aan.

Google stuurt je nu een sms om je identiteit te verifiëren. Jouw eigen mobiele nummer is alleen bij Google bekend. Naar buiten toe kun je het virtuele nepnummer gebruiken.

  • Vul de code in die Google jou per sms heeft gestuurd.

Je krijgt vervolgens een telefoonnummer toegewezen.

Op de website van Google Voice kun je alle berichten inzien die naar dit neptelefoonnummer zijn gestuurd. Dit doe je door eerst op het logo te klikken en vervolgens naar het berichten-icoontje te gaan.

Stap 2 – WhatsApp installeren

Installeer WhatsApp op de tablet of smartphone die je wilt gaan gebruiken. In de volgende stap wil WhatsApp jouw mobiele telefoonnummer weten om een sms te versturen.

  • Vul in plaats van je 06-nummer je virtuele telefoonnummer in.

Kijk in je berichtenbox van Voice voor de code van WhatsApp. In de volgende stap vul je dit nummer in op de smartphone of tablet die je wilt gaan gebruiken.

In de laatste stap vul je de naam in die getoond zal worden in WhatsApp wanneer je mensen antwoord geeft. Hier kun je bijvoorbeeld je voornaam invullen.

Klaar, je account is aangemaakt!

Waarom zou je WhatsApp willen gebruiken zonder simkaart of telefoonnummer?

Er zijn verschillende redenen wanneer je ervoor kiest om WhatsApp zonder mobiel nummer te willen gebruiken.

Anoniem WhatsApp gebruiken

Wanneer je een berichtje stuurt via WhatsApp is jouw nummer ook meteen bekend bij die persoon. En er zijn situaties waarin je liever (al dan niet tijdelijk) anoniem blijft. Bijvoorbeeld bij een eerste date.

WhatsApp via je tablet of iPad

Ook kan het zijn dat je graag op je tablet gebruik wilt maken van WhatsApp. Hieraan zit meestal geen mobiel nummer gekoppeld. Met de stappen hierboven kun je toch gebruik maken van WhatsApp op je tablet of iPad.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*