Podcast beluisteren

Podcast microfoon

In dit onderdeel leer je hoe je een enkele podcast aflevering kunt beluisteren op je computer. Ook leer je hoe je een aflevering op je mp3-speler kunt zetten zodat je deze overal kunt beluisteren.

Wil je graag meteen leren hoe je je kunt abonneren op een podcast, spring dan door naar het onderdeel Abonneren op een podcast.

Aflevering beluisteren op je computer

Veel makers van podcasts bieden de mogelijkheid om een podcast aflevering direct via de website af te spelen. Je hebt hier verder niks voor nodig, behalve je computer en luidsprekers.

Dit is een makkelijker manier om een enkele aflevering te beluisteren. Maar als het om een aflevering gaat die 60 minuten duurt dan kan het vervelend zijn dat je de hele tijd in de buurt van je computer moet blijven om alles te kunnen horen.

Het kan dan makkelijker zijn om de aflevering op je smartphone te openen zodat je wat meer bewegingsvrijheid hebt tijdens het luisteren.

Heb je geen smartphone? Dan kun je de stappen hieronder volgen om de podcast aflevering op een mp3-speler of ander draagbaar apparaat te zetten

Aflevering downloaden

Wanneer je een podcast aflevering afspeelt via de website van de aanbieder, dan vind je naast de afspeelknop vaak ook een downloadknop. Hiermee kun je de podcast aflevering op je computer opslaan. Zie je geen downloadknop, dan kun je ook met de rechtermuisknop klikken op de afspeelknop en kiezen voor “Opslaan als…”

Sla de aflevering op op je computer (bijvoorbeeld in een map die je Podcasts noemt) en kopieer vervolgens het bestand naar je mp3-speler.

Abonneren op een podcast

Vind je de podcast leuk en zou  je graag automatisch op de hoogte willen blijven van nieuwe afleveringen? In het volgende onderdeel leer je hoe je je kunt abonneren op een podcast.

Vragen of onduidelijkheden?

Laat het hieronder weten!

Bewaren

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*